Beelden in opdracht

29.09.2011

Matthijs Helmich maakt ook beelden in opdracht. Door zijn materiaalgevoeligheid en zijn gedegen academische opleiding kunnen opdrachten in verschillende materialen uitgevoerd worden. Hij denkt vanuit de behoefte van de klant. Op deze manier ontstaat vaak een persoonlijk contact. De beelden worden door de kunstenaar zelf gebracht en geplaatst.Foetus

Voor een particulier heeft Helmich een foetus op ware grootte geboetseerd. Het bijna voldragen kind in de baarmoeder is eerst opgebouwd in boetseerwas. De klant is regelmatig betrokken geweest bij het proces. De bronsgieter heeft het werk uiteindelijk gegoten en gepatineerd.

nws_foetusf1.jpg

nws_foetusf2.jpg

nws_foetusf3.jpg

nws_foetusf4.jpg


Draak

In 2010 is Helmich is aan een opdracht begonnen waar een draak een grafsteen draagt. Deze klant heeft een voorliefde voor draken. De vleugels dragen de grafsteen van haar broer. Het beeld staat inmiddels in haar tuin die daarvoor gedeeltelijk opnieuw is ingericht.

nws_draakf1.jpg

nws_draakf2.jpg
nws_draakf3.jpg
nws_draakf4.jpg


Neushoorn

Het materiaal lood leent zich uitermate goed voor het maken van een neushoorn. Zowel de kleur als de gelaagdheid van het dier komt hierdoor goed tot zijn recht. Het idee om neushoorns te maken was al eens opgekomen bij Helmich. Toen een klant er mee kwam in 2008 heeft hij er twee gemaakt, waarvan overigens op dit moment nog een van te koop is.


nws_neushoorn.jpg

Portret

Enige tijd geleden heeft Helmich zijn eerste grotere opdracht gekregen: Het maken van een portret van een overleden vader. Het bijzondere van deze opdracht was dat de klant bijzonder ontroerd was bij het zien van het uiteindelijke portret. Meerdere keren is het atelier bezocht om het proces te volgen. Het portret van klei is uiteindelijk in aluminiumcement uitgevoerd.


top